30 Haziran 2008 Pazartesi

ANASININ KIZI

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmada ebeveynlerin rolünün ne kadar önemli olduğundan hep bahsedilir.İşte size kanıtı:

Bu aralar benim kitaplarıma merak saldı Eylül Ilgın.Kızım doğduğundan beri kitaplarımın ilk sayfalarına onun adını yazıyorum,sorduğu zaman evdeki kitapların zaten onun olduğunu,ama okuması için biraz daha büyümesi gerektiğini söylüyorum.Yinede okuduğum kitapları ellemekten,incelemekten büyük zevk alıyor.

Önceki gün yemek sofrasındayız.Eylül Ilgın yine kumlarla oynuyor sandığımdan,kumsala doğru yöneldim.1-2 adım atmadan gözüm hamağa takıldı.Hamakta kitap okuyan o küçük şeyi ürkütmeden hemen makinemi alıp fotoğrafını çektim.

3. fotoğrafta beni farketti.Kitabı beğenip beğenmediğini sordum.Beğendiğini ama resimleri olsa daha da beğeneceğini söyledi:)İçimden okuduğum kitaplara resim çizmek geldi:)

12 yorum:

GAMZE dedi ki...

ona resim yerine küçücük cümleler yazsana ama bu sefer kitapların ilk sayfasına değil dahab aralara ileride okurken beklemediği anda yazara ait lokmalardan farklı bir tat yüzünü gülümsettsin...

Adsız dedi ki...

SELAM ABLA YAZILARIN SEN VE KIZIN HARİKASINIZ SİZLERİ SEVİYORUM

Adsız dedi ki...

YAİASIN ARTIK SANA BENDE YORUM YAZABİLİYORUM.SENİN GİBİ ZEKİ DEĞİLİM BİRAZDA ÜŞENGEÇİM .AMA İNAN HAYAT BENİ BÖYLE YAPTI:) YAZILARINA BAYILIYORUM.HERGÜN İŞE GEWLİNCE İLK BAKTIĞIM SİTEDİR.KOCAMAN ÖPÜYORUM ARTIK BLOĞDA AÇMAMA GEREK KALMADI:)KOCAMAN ÖPÜYORUM.ELA

Tabiat Ana dedi ki...

Çocukların kitaba olan sevgisi beni çok mutlu ediyor:)Aferin eylül hanıma:) (tabi büyük aferin anneye ;) )

Sessiz sedasız.. dedi ki...

Eylül'ün bu foroğraflarını görünce inan çok mutlu oldum. Ayrıca sevgili Gamzeyede katılıyorum.

Sanem dedi ki...

:))

SERAP dedi ki...

Gamzem ile kalbimiz birmiş galiba:)Bazen kitaplarımın içine okuduklarımla ilgili notlar alırdım ama son zamanlarda okuduğum ana ait ,O'na hissettiklerime dair 1-2 cümlelik yazılar yazmaya başlamıştım.Ben kütüphaneden veya 2. elden aldığım kitaplarad başkalrının izlerini bulmaktan keyif alırım,umarım kızımda benim izlerimi takip etmekten keyif alır.Aslında geleceğimizi şimdiden tatlandırmak çok hoş bir duygu.Bunu yapmak için başka yollarda bulmamız lazım:)

Adsız dedi ki...

Eylül Ilgın'ın kitap düşkünü olması ne kadar güzel. Ben cocukların kitap okuma alışkanlığına bayılıyorum ve kesinlikle aieden gelen bir alışkanlık olduğuna inanıyorum. Bende tüm kütüphanemi oğluma bırakacagim. Bende senin gibi oğluma notlar düşüyorum, ilerde okuduğu zaman yüzünde bir gülümse yaratmak için. Her kitabımda benden izler mutlaka vardır.
Bol kitaplı günler, keyifli okumalar diliyorum herkese.

Sevgilerimle

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Tatli Anne Kiz,

Sizi yerim ben. O kitap tutan minicik ellerle, icine kizi icin notlar dusen anne; cok ozelsiniz. Yasadiginiz cografyada maalesef cok kitap ve kitapci olmadigini bildigimden daha da onemli benim icin bu yaniniz...

Keske her anne senin gibi olsa, o pamuk eller cok kitap tutsa...

ruhdagı dedi ki...

günün birinde benim kitaplarada ortak çıkan olacak mı acaba? :(

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Serap,

Bugun Eylul'e bir Ingilizce ilk sozcukler puzzle'i aldim. Onun ve senin bu okuma sevgine bir kucucuk katki olsun diye. Oksayip duruyorum sabahtan beri. Umarim en kisa zamanda gelebilirim Ordu'ya....

Op Pamuk'u benim icin....

SERAP dedi ki...

Kitapkurdu;
Hoşgeldin.Bazen o kadar mutlu oluyorum ki,bakıyorum bizim gibi annelerden bir sürü var ve gelecek daha da umutlandırıyor beni..Oğluna ve sana çok selamlar:)

Ablacım;
Zahmet etmeseydin keşke.Şimdiden teşekkürler.Ordu'nun herşeyin seviyorum da bir şu kitapçısızlığına (benim istediğm tarzda) alışamadım.Şükür ki internet var.Sevgiyle ve hasretle bekliyorum:)

Ruh dağı;
Senin ortak ta şanslı kitleden biri olacak eminimki senin gibi bir anne kaç kişiye nasip oluyor ki?Birde buna sen inanabilsen?