5 Aralık 2007 Çarşamba

KUAFÖRDEYİZ:(

Eylül Ilgın doğduğunda çok saçlı bir bebekti.Dökülür söylentilerine kulak asmayan kızım saçlarını var gücüyle uzattı.İlk iki sene biz kıyamadık kestirmeye,sonrasında da o:)3 sene sonunda gerçekten çok uzadılar ama ne zaman kuzuma kestirmeyi teklif etsem kesin bir "hayır" cevabıyla karşılaştım.Ne zaman saçlarının uçları dolaşarak canını acıtmaya başladı,kendisi gelip " anne azcık kestirsek mi" diye sormaya başladı.Saçları kesilirken canının acımayacağına kanaat getirince tuttuk kuaförün yolunu.
Önce meraklı gözlerle baktı aynalara ve saçını ıslatan abilere.
Ne olduğunu anlamaya çalıştı ama pek başarılı olamadı.
Birazda oyun gibi geldi galiba.


Bir ara gerçekten canı sıkıldı ve kalkmak isteyince " fotoğraf çek bari"diye avutuldu.

Saçlarından çok huylanan kızımın bu kadar bile sabretmesi olağanüstü bir durumdu ama son dakikada saçlarını benden başka kimseye kurutturmayarak yine yapacağını yaptı.

Eh bunlarda artık mazi olan kıvırcık uçlarımızın çöpe gitmeden önceki son görüntüleri.

Ben kesin ağlarım diyordum ama gık çıkmadı bendende.Sanırım bunda saçların sadece uçlarından kestirmemizin etkisi büyüktü.Yoksa nasıl kıyardım o güzelim saçlara:)

3 yorum:

erfe dedi ki...

Rapunzel hayranı olan biri olarak, saç kestirmek benim için hep zor olmuştur. O yüzden uzuuuun saçlarımla yaz kış sarmaş dolaşız. Kızınızın saçlarına kıyamamanızı haklı buluyorum. Ben kızınızın o koltukta çok şeker ve merak içinde oturmasına bayıldım :)

YILDIZNAF dedi ki...

Ne guzel saclar bunlar boyle ! Insan hic kesilmesin demek istiyor ama nereye kadar. Bare cok kesilmesin annesi. Buyuyunce onlar cok kestiriyorlar zaten, kucukken periliklerinin tadini cikarmak lazim. Kocaman opucukler melegime....

SERAP dedi ki...

erfe;
Bende küçüklüğümde hiç uzun saça sahip olamamış biri olarak çok zorlandım.Zaten kızlarını oğlan çocukları gibi kısacık saçlarla gezdiren annelere şaşıyorum.
Ablacım;
Bundan daha fazlasına kıyamadım zaten,uzunca bir sürede kestirmeyi düşünmüyorum.Sevgi dolu öpücükleriniz kabul edildi:)