13 Ekim 2008 Pazartesi

Yapıyoruz Bozuyoruz:)

Kuzum bu hafta hasta...Pazar gününden beri oldukça yüksek bir ateşi ve balgamlı öksürüğü vardı.Okulu erteledik 1 haftalığına,bende izin aldım işyerinden.Gündüzleri nispeten daha iyi olduğundan okula gitmemenin yarattığı boşluğu doldurmaya çalışıyoruz birlikte.Aklımıza gelen herşeyi deneyeceğimizi biliyorum ama hastalık mızmızlığıyla beraber bişeyler yapmak gerçekten çok zor.

Eylül Ilgın'ın hastayken yapmaktan en nefret ettiği şey giyinmektir.O sebepten tüm gün boyunca evde böyle pijamalarla ve dağınık saçlarla dolaşıyor.


Bugünün en büyük süprizini çalan zil yaptı bize.Elimize verilen paketten Ela yengesinin ve Serhat dayısının gönderdiği kocaman bir yap-boz çıktı.Eylül Ilgın'ınbirdenbire tüm hastalık belirtileri kayboldu,hemen yap-bozla ilgilenmeye ve sorular sormaya başladı.100 parçalık yeni oyunumuz kuzunun yaşına biraz büyük olduğundan beraber dış çerçeveyi oluşturmaya başladık.

Çerçeveyi oluşturmak için önce bir kenarı düz parçaları kuzuya öğretip onları ayırdık,sonrada aynı renkteki parçaları mümkün olduğunca gruplandırdık.

Sadece ayırma işleminden bile inanılmaz zevk aldı ve benim tahminimden daha iyi bir şekilde yerleştirmeye başladı parçaları.Sanırım bebekliğinden beri yaptığı tahta yap-bozların bunda etkisi oldukça büyük.

Yapamadığı yerlerde resmi dikkatle inceledi,buna rağmen bulamadıysa benden yardım istedi.Yap-bozun okyanus hayvanlarını göstermesi ayrıca bir artı oldu bizim için çünkü kuzucuk hayvanlara ait şeyleri çok seviyor.

Sona yaklaştıkça heyecanı arttı ama sabrı azaldı çünkü hiç ara vermeden 1 saatten fazla bir süre yap-bozla uğraştı.

Ve harika sonuç karşınızda.......

Tebrikler güzel kızım....

5 yorum:

neva'li gunler dedi ki...

Önce geçmiş olsun, umarım Eylül Ilgın şimdi daha iyidir.
Sanırım küçükten beri yapboz yaptıkları için elleri çok alışkın oluyor.Neva ' da parçaları ayırmayı, birleştirmeyi çok seviyor.

daryal dedi ki...

Geçmiş olsuuun:)
Ayrıca tebrik ederim, bana oldukça zor bir yap-boz muş gibi göründü.

Tabiat Ana dedi ki...

geçmiş olsun eylülcüm,
ayrıca tebrik ederim seni sanırım yaşın için birazcık büyük bir puzzle ama sonuç süper :)

YILDIZNAF dedi ki...

Hakikaten Tebrikler Annesi,

Ben bile bir saatde yapamazdim yahu !

Cok cok gecmis olsun, o kadar ilgili bir annesin ki seninle gurur duyuyorum Serap.

Bir an once sagliginiza kavusun Insallah.

Seni, guzel kizini ve esini ne zaman arzu ederseniz bekleriz. Ankara'da eviniz var sayin. Kocaman opucukler sana ve minik Melegim'e....

SERAP dedi ki...

Gecikme için özür.Herkese teşekkürler:)